افسانه های رد شده مربوط به سلامتی ، داشتن رژیم غذایی سالم و تناسب اندام، خود به اندازه کافی چالش برانگیز است، و اینها سوای مسئولیتهایی است که در محل کار و خانه دارید. حالا روی یک مقاله پزشکی که توسط دوستتان به اشتراک گذاشته شده کلیک میکنید و موضوع دیگری برای نگرانی پیدا میکنید.
به گزارش گروه سلامت پلاس ماد به نقل از هلث آنلاین خوشبختانه، این یکی از آن مقالات نیست. برعکس میخواهیم هفت افسانه ی بسیار رایج (اما کاملاً نادرست) را که تمام عمرتان را با اعتقاد به آنها سپری کرده اید، باطل کنیم.
- شکستن قولنج انگشتان باعث آرتریت میشود.
محض اطمینان بگوییم، شکستن قولنج انگشتان در یک کتابخانه آرام به هیچ وجه کار خوبی نیست. اما خود این عادت باعث ابتلا شما به آرتریت (التهاب مفاصل) نخواهد شد. مطالعات انجام شده نشان داده است کسانی که مرتباً قولنج مفاصل خود را میشکنند، تقریباً به اندازه ی کسانی که این کار را نمیکنند در معرض خطر ابتلا به ورم مفاصل هستند.
صدای شکستن تِق مانند به خاطر حبابهای تشکیل شده در مایع سینوویال مفاصل ایجاد میشود. با “شکستن” آنها، شما مفاصل را کمی از هم جدا کرده و فشار ایجاد شده را آزاد میکنید. این کار تعدادی حباب را در مایع شکل داده و به جنبش میاندازد و سپس آن صدای رضایت بخش را تولید میکند.
با این حال شکستن قولنج انگشتان لزوماً برای شما خوب نیست. در حالی که هیچ رابطه ی اثبات شده ای بین این عادت و آرتریت وجود ندارد، اما شکستن مداوم قولنج میتواند غشای سینوویال را تحلیل ببرد و شکستن قولنج را آسانتر کند. همچنین این کار میتواند منجر به ورم دست و ضعف دستتان در گرفتن چیزها شود.
- بیرون رفتن با موهای مرطوب شما را بیمار میکند.
این افسانه کاملاً منطقی است. شما تازه حمام کرده اید، و موهای سرد و خیس دارید پس بدجوری در معرض میکروبها و ویروسها قرار گرفتهاید. اما معلوم شده است که ترک خانه بعد از دوش گرفتن شما را بیمار نخواهد کرد … مگر اینکه از قبل مریض باشید.
تحقیقات انجام شده توسط مرکز سرماخوردگی ایالات متحده این فرضیه را آزمایش کرده است که سرد شدن بدن احتمال آلوده شدن به ویروس سرماخوردگی را افزایش میدهد. نتایج آنها نشان داد که، نه، اینطور نیست. اما اگر ویروس از قبل در بدن شما باشد، سرد بودن بدن میتواند باعث بروز علائم شود. بنابراین اگر میترسید که احتمالاً بیمار شده اید، اما فردا جلسه بسیار مهمی دارید، بهتر است موهای خود را قبل از ترک خانه خشک کنید.
۳- نوشیدن کمتر از ۸ لیوان آب در روز مضر است.
نیازی به شمارش لیوانها ندارید. بدن ما انسانها از لحاظ اینکه وقتی مشکلی وجود دارد آن را به ما بفهمانند دستگاههای فوقالعاده کارآمدی هستند. بسیاری از غذاهایی که به طور مرتب میخوریم (سوپ، میوه، سبزیجات،…) حاوی آب هستند. متخصصان میگویند فرد سالم میتواند با انجام دو کار ساده، نیاز روزانه خود به آب را برآورده کند: نوشیدن هنگام تشنگی و نوشیدن همراه وعده های غذایی.
اگرچه آشامیدن روزانه ی آب بسیار مهم است، مشخص نیست که چه مقدار آب کافی است. آکادمی ملی علوم آمریکا پیشنهاد میکند که زنان روزانه مجموعاً ۲.۷ لیتر و مردان ۳.۷ لیتر آب بنوشند. اگر ادرار شما به رنگ زرد تیره است، به طور منظم دفع ادرار ندارید، بسیار فعال هستید یا در آب و هوای گرم زندگی میکنید، ممکن است نیاز به نوشیدن آب بیشتری داشته باشید.
۴- ضد عرقها و دئودورانتها میتوانند باعث سرطان شوند.
مدتهاست ادعا میشود که ضد عرقها و دئودورانتها حاوی مواد مضر و سرطانزایی مانند پارابن و آلومینیوم هستند که در صورت استفاده میتوانند توسط پوست شما جذب شوند. اما تحقیقات این فرضیه را تایید نمیکنند.
مؤسسه ملی سرطان آمریکا معتقد است که هیچ مدرک مشخصی مبنی بر اینکه این مواد شیمیایی باعث ایجاد سرطان میشوند وجود ندارد و سازمان غذا و داروی آمریکا نیز این تصور را رد کرده است که پارابن ها میتوانند بر میزان استروژن تأثیر بگذارند، و در نتیجه منجر به سرطان شوند.
۵- تمام چربیها بد هستند.
به سوپرمارکت بروید و تعداد محصولاتی را که دارای برچسب «کم چربی» یا «بدون چربی» هستند بشمارید. احتمالاً حسابشان از دستتان در برود. اگرچه ما در دنیایی زندگی میکنیم که به هر ماده ی غذایی که حتی اثری از چربی در آن است، با سوء ظن نگاه میکند، اما واقعیت این است: بدن شما به چربی احتیاج دارد.
مخازن چربی موجود در بدن برای تامین انرژی، ضربه گیری از بدن، گرما و موارد دیگر استفاده میشوند و برخی از چربیهای غذایی حتی برای بدن لازم است زیرا برای جذب ویتامینهای محلول در چربی ضروری هستند. چربیهای تک زنجیرهای اشباع نشده که در آجیلها و روغنهای گیاهی وجود دارند، میتوانند به بهبود کلسترول خون شما کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهند. چربیهای چندزنجیرهای اشباع نشده مانند اسیدهای چرب امگا ۳ نیز سلامت قلب را تقویت میکنند و در ماهی هایی مانند سالمون و قزل آلا وجود دارند.
یک پژوهش هشت ساله که روی حدود ۵۰،۰۰۰ زن انجام شد نشان داد افرادی که رژیمهای غذایی کم چربی را دنبال کرده اند، هیچ تغییر قابل توجهی در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان پستان یا سرطان روده بزرگ تجربه نکرده اند. یک پژوهش دیگر نشان داد زنانی که رژیمهای کم چربی دارند، بیشتر دچار مشکلات ناباروری میشوند و اینکه خوردن مقدار بیشتری محصولات لبنی پر چرب در واقع باعث میشود که آنها کمتر دچار ناباروری ناشی از عدم تخمک گذاری شوند.
این بدان معنا نیست که شما لزوماً باید رژیم غذایی پرچرب را دنبال کنید، اما به این معنی است که باید هوشیارتر باشید. محققان پژوهش اول میگویند که نوع چربی است که تعیین کننده است نه درصد آن. از چربیهای ترانس و چربیهای اشباع شده پرهیز کنید و نه از همه ی چربیها.
۶- حتماً مولتی ویتامین بخورید
بدیهی است که اگر رژیم غذایی افتضاحی دارید یا باردارید، پزشکتان به شما خواهد گفت که مولتی ویتامین مصرف کنید (به زنان باردار توصیه میشود که حتماْ مکمل اسید فولیک مصرف کنند، زیرا باعث کاهش ریسک نقصهای مادرزادی در کودکشان میشود)، در غیر این صورت نیازی به انجام این کار ندارید. در حقیقت، بسیاری از مکمل ها در صورت مصرف بیش از حد میتوانند سمی باشند. هنوز هم بهترین راه برای جذب مواد مغذی داشتن یک رژیم غذایی متعادل شامل میوه، سبزیجات، غلات کامل، آجیل و روغنهای سالم است.
۷- شکر تنها به این دلیل مضر است که حاوی “کالری های تهی” است
تقریباً همه قبول دارند که شکر در صورت مصرف بیش از حد ناسالم است. اما بسیاری از مردم هنوز معتقدند که تنها ضررش این است که حاوی کالری بی ارزش یا تهی است. خوب این اصلاْ حقیقت ندارد.
شکر در صورت مصرف زیاد میتواند باعث ایجاد مشکلات متابولیکی شدیدی شود. اکنون بسیاری از کارشناسان بر این باورند که شکر ممکن است یک از بزرگترین قاتلان جهان و عامل بسیاری از بیماریها از جمله چاقی، بیماریهای قلبی، دیابت و حتی سرطان باشد.
اگرچه مصرف شکر در مقادیر کم ایرادی ندارد (خصوصاً برای افرادی که از نظر جسمی فعال و از نظر متابولیکی سالم هستند)، اما در صورت مصرف بیش از حد میتواند یک فاجعه کامل باشد.
نظرات