بر اساس نتایج یک پژوهش جدید، درک ویژگیهای بسیار متفاوت زیر گروههای بیماران دچار چاقی میتواند کلید طراحی درمانهای موثرتر کاهش وزن باشد.
پژوهشگران با تجریهوتحلیل اطلاعات مربوط به بیش از ۲۴۰۰ بیمار مبتلا به چاقی که تحت عمل جراحی چاقی قرار گرفته بودند، متوجه شدند که حداقل چهار زیرمجموعه از بیماران وجود دارند که بهطور معنیداری از لحاظ رفتارهای غذا خوردن و میزان دیابت و نیز کاهش وزن طی سه سال پس از انجام عمال جراحی، تفاوت دارند. آلیسون فیلد استاد دانشگاه براون میگوید: احتمالا تنها یک راهحل جادویی برای درمان چاقی وجود ندارد؛ اگر هم چنین راهحلی باشد، برای هر گروهی باید متفاوت باشد. انواع بسیار متنوعی از افراد در یک گروه قرار داده میشوند. کودکی که در سن پنج سالگی دچار چاقی بیش از حد میشود، با فردی که با گذشت زمان دچار اضافه وزن شده و در سن ۶۵ سالگی یک فرد چاق است، بسیار تفاوت دارد. ما باید این تنوع را تشخیص دهیم زیرا این موضوع میتواند به ما در طراحی روشهای درمان اختصاصی برای چاقی کمک کند.
درمانهای هدفمند برای درمان چاقی
شناسایی این گروههای مختلف و درک ویژگیهای آنها در زمینهی پژوهشهای چاقی و طراحی روشهای درمان مفید است. فیلد معتقد است ما باید بدانیم که روش جراحی چاقی در مورد کدام بیماران بهترین نتیجه را میدهد و خطرات جانبی این روشها در کدام بیماران پر رنگتر از نتیجهی درمان است (یعنی روی آنها چندان اثری ندارد). فیلد میگوید: یکی از دلایلی که چرا ما در زمینهی پژوهشهای مرتبط با چاقی نتایج محکمی نداریم، همین است که تمام افراد را در یک گروه طبقهبندی میکردیم. ممکن است استراتژیهای موثری برای درمان چاقی وجود داشته باشد اما وقتی بیماران مختلف را با هم در یک گروه قرار میدهیم، نتیجهای که میبینیم ضعیف میشود
نظرات