مصرف گوشت های فرآوری شده – پژوهشگران در مورد خطرات ناشی از مصرف گوشت های فرآوری شده هشدار جدی می دهند.
گوشت قرمز و گوشت مرغ، منابع عالی پروتئین، ویتامینهای خانوادهی B و مواد معدنی خاصی هستند اما مصرف حتی مقادیر کمی از گوشتهای فرآوریشده، احتمال ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را افزایش میدهد. دکتر نایجل بروکتون، مدیر پژوهشی موسسهی پژوهشهای سرطان در آمریکا میگوید: حتی مصرف روزانهی ۱۵ گرم از این گوشتها که بهاندازهی یک برش گوشت موجود در یک ساندویچ است، خطر ابتلا به سرطان را تا ۴ درصد افزایش میدهد.
براساس نتایج گزارششده توسط یک مطالعهی مروری، مصرف مقدار معمول ۵۰ گرم گوشت فرآوریشده در روز، خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را تا ۱۸ درصد افزایش میدهد. دکتر بروکتون میگوید گوشت قرمز فرآورینشده در مقایسه با گوشتهای فرآوریشده، فقط در مقادیر بیش از ۱۰۰ گرم در روز خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد و البته مطالعات تاییدکنندهی این ارتباط زیاد نیستند. طبق این نتایج توصیه میشود که مردم مصرف گوشت قرمز را محدود کنند ولی بهکلی از مصرف گوشتهای فرآوریشده اجتناب کنند.
گوشتهای فرآوریشده اشاره به هر نوع گوشتی مانند گوشت مرغ، گوسفند، بز، گاو و بقیه موارد دارد که بهمنظور حفاظت یا بهبود طعم، فرایندهایی نظیر افزودن نمک، دودی کردن، عملآوری، تخمیر یا دیگر عملیات روی آنها انجام شده باشد. این گروه از مواد غذایی شامل هاتداگها، ژامبون، بیکن، سوسیس، کالباس و غیره هستند. بسیاری از این گوشتها سرشار از نمک و چربیهای اشباع هستند؛ البته گزینههای کمچرب و کمنمک نیز در بازار وجود دارند.
بنابر گفتهی موسسهی گوشت آمریکا، گوشتهای فرآوریشده اغلب با افزودن نیتریتسدیم برای ایجاد رنگ صورتی و طعم متمایز یا بهوسیلهی نیتریتسدیم و اسید لاکتیک که به گوشت مزهی تندی میدهد، به عمل میآیند. در روشهای سنتی قدیمی، نیتراتها به شکل نیترات پتاسیم مورد استفاده قرار میگرفتند. نیتراتها یا نیتریتها مانع از رشد بوتولیسم میشوند و دانشمندان معتقدند که آنها در ایجاد ترکیبات سرطانزا در بدن نیز نقش دارند (سبزیجات نیز حاوی نیتراتها و نیتریتها هستند اما مصرف آنها با افزایش خطر ابتلا به سرطان همراه نیست)
مصرف گوشت های فرآوری شده
نظرات