مقایسه روشهای کاشت مو: کدام روش کاشت مو برای شما مناسبتر است؟
آیا اخیرا متوجه ریزش موهای خود شدهاید؟ آیا پوست بخشهایی از سرتان قابل مشاهده است؟ آیا تا به حال راه حلهای مختلفی را امتحان کردهاید اما به نتیجه نرسیدهاید؟
این زمانی است که به امید آخرتان یعنی کاشت مو، رو میآورید. شاید برای گرفتن این تصمیم بسیار هیجان زده باشید، اما حس عدم اطمینان ممکن است شما را نگران کند. درک روشهای مختلف کاشت مو میتواند بسیار مشکل باشد. آیا آنها واقعا نتیجه بخش هستند؟ تفاوتهای آنها چیست؟ اینها ممکن است تنها چند مورد از سوالاتی باشند که به ذهن شما خطور کردهاند.
در این پست به مقایسه روشهای کاشت مو و هزینه کاشت مو خواهیم پرداخت و با توضیح تفاوتهای آنها به شما در تصمیم گیری برای انتخاب بهترین روش کمک خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
کاشت مو چیست و چطور انجام میشود؟
کاشت مو نوعی جراحی است که در آن مو از بخشهای پر موی سر شما برداشته شده و به بخشهایی که فاقد مو هستند منتقل میشود. پزشکان از حدود دههی ۱۹۵۰ میلادی در آمریکا عمل جراحی کاشت موی طبیعی را انجام میدادهاند، اما روشهای کاشت مو از آن زمان تا کنون دچار تحولات زیادی شدهاند.
این جراحی معمولا در مطب پزشک انجام میشود. پزشک ابتدا پوست سر شما را ضد عفونی کرده و سپس برای بی حسی به پوست پشت سرتان دارو تزریق میکند. پزشک معمولا یکی از دو روش مرسوم برای کاشت مو، یعنی کاشت واحد فولیکولی (FUT) یا خارج کردن واحد فولیکولی (FUE)، را انتخاب میکند. در ادامه به مقایسه روشهای کاشت مو FUT و FUE خواهیم پرداخت.
معرفی روشهای کاشت مو FUT و FUE
همهی روشهای کاشت مو را میتوان در دو گروه دسته بندی کرد. گروه اول درمان FUT یا “کاشت واحد فولیکولی” نام دارد. در این روش، نواری از پوست به همراه مو از منطقهی اهدا کننده برداشته شده و به منطقهی بدون موی دریافت کننده منتقل میشود.
گروه دوم به نام “خارج کردن واحد فولیکولی” (FUE) یا کاشت مو به طور تک به تک شناخته میشود. در این روش موها به طور تک به تک به همراه فولیکولهایشان از منطقهی اهدا کننده برداشته شده، در یک محلول مغذی فراوری شده و سپس در منطقهی دریافت کننده کاشته میشوند.
مقایسه روشهای کاشت مو و پیوند مو
تفاوتهای ظریفی میان دو روش کاشت موی FUT و FUE وجود دارند. همینطور مهم است که تفاوت پیوند مو و کاشت مو را بدانید. روش پیوند مو (implantation) روشی است که موی مصنوعی در مناطق بیمو قرار داده میشود. استفاده از موی مصنوعی در عملهای پزشکی زیبایی بسیار متداول است، به خصوص زمانی که موی طبیعی فرد بسیار نازک بوده و در کل سر پخش باشد. زنان و مردانی که موی بلند دارند و نمیخواهند قبل از عمل موی خود را کوتاه کنند نیز این روش را ترجیح میدهند.
در عمل کاشت موی خود فرد (transplantation)، موی طبیعی خود فرد از مناطق پرموتر برداشته شده و به مناطقی که موی آنها کم شده یا بدون مو هستند منتقل میشود.
آیا FUT و FUE مشابه هم هستند؟
قبل از مقایسه روشهای کاشت مو FUT و FUE، بهتر است در مورد یکی از ویژگیهای مشابه آنها صحبت کنیم. هر دوی این روشها هدف مشابهی دارند، آنها به شما کمک میکنند تا مو و اعتماد به نفس از دست رفتهی خود را به دست آورید!
روش کاشت موی FUT
FUT به معنی کاشت واحد فولیکولی است که برداشت نواری نیز نامیده میشود. در این روش نوار باریکی از پوست موی سر به همراه مو برداشته میشود. جراح معمولا این نوار را از پشت سر بیمار برمیدارد. این برش معمولا از یک گوش تا گوش دیگر انجام میشود. سپس تیم جراحی واحدهای مو (گرافتها) را دانه دانه از این نوار پوست جدا میکنند.
در این زمان، زخم باقی مانده درمان شده و بخیه زده میشود. زمانی که همهی گرافتها خارج شدند، جراحان آنها در در منطقهی دریافت کننده میکارند. در این مرحله ممکن است ریشهی موها آسیب ببینند و بعدا از جای خود بیرون بیایند.
به علاوه، جای زخم برش روی پوست بیمار باقی میماند. البته جای نگرانی نیست، چون این محل بعدا با مو پوشانده میشود. اما احتمال عفونت در این روش از FUE بیشتر است.
FUT اولین روش کاشت مویی بود که در بسیاری از مکانها انجام میشد. امروزه این روش قدیمی محسوب میشود چون روشهای کاشت موی پیچیدهتر و با تهاجم کمتری اختراع شدهاند. اما علی رغم این معایب، نتیجه نهایی عمل کاشت موی FUT بسیار خوب است.
روش کاشت موی FUE
روش خارج کردن واحد فولیکولی (FUE) از روش FUT برگرفته شده است. در این روش فولیکولهای موی شما از منطقهی پر موی سرتان برداشته میشوند. اما در این روش نیازی به برداشتن پوست سر وجود ندارد. تیم جراحی فولیکولهای مو را به طور تک تک و با کمک یک سوزن تو خالی بیرون میآورند. در این روش زخمهای بسیار کوچکی در پوست سر ایجاد میشوند که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند.
در نتیجه، احتمال عفونت در روش FUE بسیار کمتر از روش FUT است. بعد از این که تعداد گرافتهای کافی از منطقهی اهدا کننده برداشته شدند، این گرافتها تک تک به منطقهی دریافت کننده منتقل میشوند. در یک جلسهی FUE امکان انتقال تقریبا ۴۰۰۰ گرافت وجود دارد. این تعداد برای ترمیم تمام موی سر بسیاری از بیماران کافی است. امروزه روش FUE در بسیاری از مکانها جای FUT را گرفته است.
کدام روش کاشت مو بهتر است، FUT یا FUE؟
پس از مقایسه روشهای کاشت مو میتوانید متوجه شوید که FUE از نظر سلامت بیمار و بهبود بعد از عمل بسیار بهتر از FUT است. FUE نرخ موفقیت بالاتری داشته و در حال حاضر محبوبترین روش در زمینهی کاشت مو است.
انواع روشهای FUE
تا به این جا با مقایسه روشهای کاشت مو متوجه شدیم که FUE مزایای بیشتری به نسبت FUT دارد. در نتیجه، در این بخش شما را با انواع مختلف روشهای FUE آشنا خواهیم کرد.
SUPER FUE
روش کاشت موی SUPER FUE یک نسخهی پیشرفته و نوآورانه از روش معمولی FUE است. تفاوت اصلی این دو روش در این است که در کاشت مو به روش SUPER FUE ، واحدهای موی برداشته شده با یک تیغهی حرفه ای برداشته میشوند نه یک تیغهی استیل. با کمک نوک سوزن توخالی V شکل، جراحان میتوانند با دقت و ظرافت بیشتری به پوست موی سر وارد شوند. در نتیجه، خون ریزی و جای زخم بیمار بسیار کمتر خواهد بود.
SUPER FUE نتیجهی سالها تحقیق برای بهتر کردن وضعیت بیماران است. با این روش ضخامت مو میتواند تا ۳۰ درصد از روشهای قدیمیتر بیشتر باشد. در نتیجه، جای زخم ۲۰ درصد سریعتر بهبود پیدا میکند.
بیوگرافتها
پس از خارج کردن گرافتها (مو به همراه فولیکول) از منطقهی اهدا کننده، گرافتها برای مدتی بیرون از بدن و در یک محلول مغذی ارگانیک مخصوص نگه داری میشوند.
این محلول شامل بیوتین است و برای تحریک رشد سلولهای فولیکولها استفاده میشود. در این صورت، جراح شانس رشد طبیعی گرافتها در منطقهی جدید را بالا برده و باعث عمر طولانیتر مو میشود.
گرافتهای میکرو
این روش کاشت مو نیز نوعی FUE است. در نتیجه، روش انجام جراحی به همان صورت است. تنها تفاوت این روش مراقبتهای انجام شده روی گرافتها قبل از کاشت آنها است.
در کاشت مو به روش میکروگرافت، گرافتها در یک محلول مخصوص گذاشته شده و در دمای بسیار سردی نگهداری میشوند تا دچار شوک سرمایشی شوند. این محلول سرشار از بیوتین از موها در برابر از آسیب دیدگی حفاظت کرده و باعث تحریک رشد سلول میشود. دمای پایین به افزایش طول عمر و سرزندگی فولیکولهای مو کمک میکند. در نتیجه، درمان به روش ICE نرخ موفقیت بالاتری داشته و نتیجه آن برای مدت طولانیتری باقی میماند.
مگا FUE
در روش FUE معمولی، ۴۰۰۰ گرافت مو از سر خارج شده و در منطقهی دریافت کننده کاشته میشوند. اما اگر منطقهی بی مو به موی بیشتری برای پوشیده شدن نیاز داشته باشد چه؟
در روش مگا FUE، بیشتر از ۵۰۰۰ گرافت مو در یک جلسه خارج شده و در منطقهی دریافت کننده کاشته میشوند. این روش میتواند در کاهش زمان کاشت مو برای پوشاندن مناطق بی موی سر موثر باشد. از آن جایی که فولیکولهای مو با یک سوزن توخالی برداشته میشوند، بعد از این جراحی هیچ جای زخمی در پوست سر باقی نمیماند.
نتیجه: مقایسه روشهای کاشت مو
در این پست به مقایسه روشهای کاشت مو پرداختیم. انتخاب بهترین روش کاشت مو به میزان زیادی به وضعیت فعلی موهای شما بستگی دارد. همهی روشها سعی دارند تمام سر شما را پوشانده و اعتماد به نفس از دست رفتهتان را به شما برگردانند. در روش قدیمیFUT جراح یک نوار از پوست سر شما را بریده و فولیکولهای مو را از آن خارج میکند.
اما در روش FUE، فولیکولهای مو با استفاده از یک سوزن توخالی مستقیما از پوست سر برداشته میشوند. در نتیجه، روش FUE آرامتر و موثرتر است. این روش هیچ جای زخمی به جا نگذاشته و به مدت کوتاهتری برای بهبودی نیاز دارد. به همین دلیل، ما روش FUE را به شما پیشنهاد میکنیم.
نظرات