نحوه صحیح نشستن
میدانیم که نشستن میتواند برای سلامتی ما مضر باشد. نشستن با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و حتی سرطان ارتباط داده شده است. اما این تازه تمام مضرات نیست؛ نشستن برای مدت طولانی میتواند عضلات را غیرفعال کند و باعث شود شما در دقیقه یک کالری بسوزانید- یعنی یک سوم آنچه در حال پیاده روی میسوزانید. و این تازه مربوط به زمانی است به شکل صحیح نشسته اید و وضعیت قرارگیری بدنتان مناسب است!
نحوه صحیح نشستن پشت میز و نحوه صحیح کار با لپتاپ
به گزارش گروه سلامتی پلاس ماد، اکثر ما حتی درست نمینشینیم. ما مثل آکروباتها پیچ میخوریم و کج و معوج میشویم و خودمان را برای یک عمر درد و جراحت آماده میکنیم. اما نشستن در بیشتر طول روز تقریباً اجتناب ناپذیر شده است. پس برای پیشگیری از عواقب ترسناک آن، اگر زیاد جلوی رایانه مینشینید، نکات زیر را برای کمک به بهبود حالت قرارگیری بدنتان (ساختار قامتی) بخوانید و رعایت کنید.
برای پشتتان تکیه گاه مناسب فراهم کنید
با تنظیم صندلی خود به شکلی که کمرتان تکیه گاه مناسبی داشته باشد، ریسک کمردرد را کاهش دهید. تنظیم صحیح صندلی باعث کاهش فشار روی پشت شما خواهد شد. صندلی ای بخرید که به راحتی تنظیم میشود تا بتوانید ارتفاع، پشتی صندلی و شیب آن را تغییر دهید. زانوهای شما باید کمی پایینتر از باسن باشد. در صورت لزوم از یک زیرپایی استفاده کنید.
صندلی خود را تنظیم کنید
ارتفاع صندلی را طوری تنظیم کنید که در حین کار با صفحه کلید مچ و ساعدتان صاف و موازی زمین باشد. این کار میتواند به جلوگیری از “آسیب فشار تکراری” کمک کند. آرنجها باید در کنار بدنتان قرار بگیرند تا بازوی شما در ناحیه مفصل آرنج، شکلی L مانند ایجاد کند.
پای خود را روی زمین بگذارید
پاهایتان را صاف روی زمین بگذارید. اگر روی زمین نیستند، از محل کارتان بخواهید برای شما زیرپایی تهیه کنند. زیرپایی به شما امکان میدهد پاهای خود را در سطحی قرار دهید که احساس راحتی داشته باشند.
پاهایتان را روی هم نیندازید، زیرا این ممکن است منجر به مشکلاتی در ساختار اسکلتی بدنتان شود. از جمله ی این مشکلات کمردرد، آسیب به برخی عضلات، فشار روی معده و در نتیجه مشکلاتی در گوارش، مشکلات قلبی، رگهای واریسی و … است.
نمایشگر خود را همراستا با چشمتان قرار دهید
نمایشگر باید مستقیماً در مقابل شما باشد. یک راهنمای خوب برای اطمینان از این موضوع این است که نمایشگر به اندازه ی یک طول ساعد از شما دور باشد و قسمت بالای صفحه تقریباً همسطح با چشمتان باشد. برای رسیدن به این هدف، ممکن است به یک پایه ی نمایشگر احتیاج داشته باشید. اگر نمایشگر خیلی بالا یا خیلی پایین باشد، باید گردنتان را خم کنید که میتواند ایجاد ناراحتی کنند.
نحوه صحیح نشستن
صفحه کلید را مستقیماً در مقابل خود قرار دهید
صفحه کلید را هنگام تایپ کردن درست مقابل خود قرار دهید. فاصله ای در حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر را در جلوی میز خالی بگذارید تا مچ دستتان را در وقفه های بین تایپ کردن استراحت دهید. بازوهای خود را به شکل L نگه دارید و آرنجها را کنار بدنتان نگه دارید. بعضیها دوست دارند از زیرمچی استفاده کنند تا مچ دستشان را صاف و در همان سطح صفحه کلید نگه دارند.
ماوس را نزدیک به خود نگه دارید
ماوس را تا حد ممکن نزدیک به خود نگه دارید. یک ماوس پد به علاوه یک پد زیرمچی میتوانند به صاف ماندن مچ دستتان کمک کنند و از خم شدن غیرطبیعی آن جلوگیری کنند. اگر از صفحه کلید استفاده نمیکنید، آن را کنار بزنید تا ماوس را به خود نزدیکتر کنید.
بازتابش نور از صفحه نمایشگر را کنترل کنید
صفحه نمایش شما باید تا حد امکان بدون بازتابش نور باشد. اگر انعکاس نوری خیره کنندهای روی صفحه نمایشگر شماست، آینه ای را جلوی نمایشگر نگه دارید تا بفهمید چه چیزی باعث آن شده است. نمایشگر را طوری تنظیم کنید که نور لامپها و نور خورشید را منعکس نکند. در صورت لزوم، پرده ی کرکره ای پنجره ها را بکشید. تنظیم روشنایی یا کنتراست صفحه نمایش میتواند استفاده از آن را بسیار ساده تر کند.
از زدن عینک دوکانونی خودداری کنید
اگر عینک دوکانونی (دو عدسی با دو نمره مختلف) دارید، شاید متوجه شوید که برای کار با کامپیوتر ایده آل نیستند. مهم است که هنگام کار بتوانید بدون نیاز به بالا یا پایین بردن سر خود، صفحه نمایشگر را به راحتی ببینید. اگر نمیتوانید با عینک دوکانونی راحت کار کنید، ممکن است به نوع دیگری از عینک نیاز داشته باشید. اگر تردید دارید با چشم پزشک مشورت کنید.
وسایل مورد نیاز را در دسترس خود بگذارید
وسایلی که اغلب استفاده میکنید، مانند تلفن یا منگنه را در دسترس خود قرار دهید. از کشش شدید بدن یا چرخیدن مکرر برای رسیدن به وسایل خودداری کنید.
از کشیدگی عضلانی ناشی از استفاده از تلفن اجتناب کنید
اگر زمان زیادی را پشت تلفن میگذرانید، سعی کنید به جای گوشی از هدست استفاده کنید. نگه داشتن تلفن بین گوش و شانه به شکل مکرر و مداوم، میتواند عضلات گردن شما را تحت فشار قرار دهد.
به طور منظم استراحت کنید
برای مدت طولانی در یک وضعیت ثابت ننشینید. اطمینان حاصل کنید که هر چند وقت یکبار وضعیت بدن خود را تغییر میدهید. وقفه های کوتاه اما مکرر برای کمر شما موثرتر از وقفه های طولانی تر اما کم تعداد است. این زنگ تفریح ها فرصتی برای استراحت به عضلات شما میدهند.
نکاتی برای کاربران لپتاپ
لپتاپ ها به ما این امکان را میدهند تا بتوانیم با انعطاف بیشتری کار کنیم، اما آنها عامل ایجاد مشکلات کمر، گردن و شانه شناخته شده اند.
ویژگی هایی که باعث میشود لپتاپ ها سبک و قابل حمل باشند (مثلاً نمایشگر متصل به کیبورد)، همان ویژگی هایی هستند که قرار گرفتن در حالت بدنی صحیح هنگام استفاده از آنها را برای افراد دشوار میکند.
اینجا روش هایی برای استفاده ایمن تر و راحتتر از لپتاپتان معرفی میشود:
- از یک صفحه کلید و ماوس جداگانه استفاده کنید تا لپتاپ را روی یک پایه بگذارید و نمایشگر همراستا با چشمتان قرار بگیرد
- از لپتاپ خود روی میز یا سطحی پایدار استفاده کنید (نه روی دامنتان) که در آن بازوهای شما تکیه گاه داشته باشند
- به طور منظم استراحت کنید. اگر حرکت کنید، فشار بسیار کمتری روی عضلات و مفاصل شما ایجاد میشود
- درست بنشینید؛ طوری که ناحیه تحتانی کمرتان تکیه گاه داشته باشد و اطمینان حاصل کنید سایر وسایل روی میز در دسترس هستند
- عادتهای خوب را قبل از شروع درد در خود ایجاد کنید. مشکلات گردن، شانه و کمر به تدریج و به مرور زمان شکل میگیرند.
نحوه صحیح نشستن
نظرات