پیشگیری از آنفولانزا
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها توصیه میکنند که سه مرحله ساده برای محافظت از خود و دیگران در برابر آنفولانزا وجود دارد.
مرحله ۱: واکسن بزنید
- برای دریافت واکسن آنفولانزا وقت بگذارید. سازمان کنترل و پیشگیری، واکسن آنفولانزای فصلی سالانه را به عنوان اولین و مهمترین گام برای محافظت در برابر آنفولانزای فصلی توصیه می کند.
- در حالی که ویروسهای آنفولانزای مختلف زیادی وجود دارد، واکسن آنفولانزا در برابر سه نوع اصلی آنفولانزا موثر است که تحقیقات نشان میدهد بیشترین بیماری را در فصل آنفولانزا ایجاد میکند.
- واکسن میتواند شما را از ابتلا به بیماری در برابر این سه ویروس محافظت کند و یا در صورت ابتلا به ویروس آنفولانزای متفاوت، بیماری شما را ملایمتر کند.
- دریافت واکسن برای افراد در معرض خطرِ عوارض جدی آنفولانزا، از جمله کودکان خردسال، زنان باردار، افرادی که دارای بیماریهای مزمن بهداشتی مانند آسم، دیابت یا بیماری قلبی یا ریوی هستند و افراد ۶۵ ساله و بالاتر، بسیار مهم است.
- افرادی که با کسانی که در معرض خطر هستند زندگی میکنند و یا از آنها مراقبت میکنند، باید از آنها نیز محافظت کنند.
مرحله ۲: میکروبها را متوقف کنید
دستان خود را اغلب با صابون و آب بشویید، مخصوصا بعد از سرفه یا عطسه کردن. ضدعفونی کنندههای الکی نیز موثر هستند.
- اقدامات پیشگیرانه روزمره را انجام دهید.
- هنگام سرفه یا عطسه، بینی و دهان خود را با یک دستمال بپوشانید. بعد از استفاده، دستمال را در سطل زباله بیندازید.
- سعی کنید از تماس نزدیک با افراد بیمار پرهیز کنید.
- اگر مبتلا به آنفولانزا شدید، سازمان کنترل و پیشگیری توصیه میکند که به محل کار یا مدرسه نروید و در خانه بمانید و ارتباط خود را با دیگران محدود کنید تا از آلوده شدن آنها جلوگیری کنید.
- از دست زدن به دهان، بینی و چشمان خود بپرهیزید. میکروبها از این طریق پخش میشوند.
مرحله ۳: داروهای ضد ویروسی
- در صورت توصیه پزشک، داروهای ضد ویروسی آنفولانزا مصرف کنید.
- اگر مبتلا به آنفولانزا شدید، داروهای ضد ویروسی یک گزینه مهم درمانی هستند. (آنها جایگزین واکسیناسیون نمیباشند.)
- داروهای ضد ویروسی داروهایی با نسخه (قرص ، مایع یا استنشاقی) هستند که با جلوگیری از تولید مثل ویروسهای آنفولانزا در بدن، علیه آنفولانزا مبارزه میکنند.
- داروهای ضد ویروسی میتوانند بیماری شما را ملایمتر کرده و شما را سریعتر بهبود بخشند. این داروها همچنین ممکن است از عوارض جدی آنفولانزا جلوگیری کنند. این موضوع میتواند به ویژه برای افراد در معرض خطر بسیار مهم باشد.
- برای درمان، داروهای ضد ویروسی اگر بلافاصله بعد از بیمار شدن شروع شوند (در مدت ۲ روز از شروع علائم) بهتر عمل میکنند.
- علائم شبیه آنفلوانزا شامل تب (معمولاً زیاد)، سردرد، خستگی شدید، سرفه خشک، گلودرد، آبریزش یا چرک شدن بینی و درد عضلات است.
پیشگیری از آنفولانزا
نظرات