به رغم آنکه بعضی از ما گریه کردن را نشانه ی ضعف می دانیم، این روش احساسی، در مواقعی می تواند به بهتر شدن حال ما کمک کند.
بخش بزرگی از دوران کودکی ما با گریه کردن همراه بوده است. هر چقدر سن ما بیشتر میشود، میزان گریهی ما نسبت به دوران کودکی و نوجوانی کمتر خواهد شد. نتایج مطالعات نشان داده است که زنان بالغ در هر ماه، دو تا سه مرتبه گریه میکنند؛ درحالیکه این رقم برای مردان یکبار در ماه است.
گریه از لحاظ ذهنی برای شما خوب است
فراگیرترین ایده در خصوص گریه کردن این است که نوعی احساس آرامش و تخلیهی روانی در ما ایجاد میکند. اما نتایج تحقیقات نشان میدهد که گریه کردن گاهی اوقات باعث بهبود حالت روحی و گاهی اوقات هم باعث بدتر شدن آن خواهد شد.
موارد متنوعی در تاثیر مثبت یا منفی گریه در افراد مختلف تأثیرگذار است؛ اینکه آخرین بار چه زمانی گریه کردهاید، یا عموما بهدلیل چه مواردی گریه میکنید، میتواند این موضوع را ارزیابی کند.
در هنگام گریه کردن چه اتفاقی در بدن ما میافتد؟
در بهترین حالت، گریه تغییر چندانی در بدن ایجاد نمیکند و در بدترین حالت باعث افزایش سطح هیجان فیزیولوژیکی شما خواهد شد. طی آزمایشهایی که صورت گرفته است، به بررسی این موضوع پرداخته شد که آیا گریه کردن باعث کاهش سطح هورمون کورتیزول خواهد شد؟ از طرفی این پرسش مطرح شد که مزایایی مانند احساس تسکین پس از گریه، توجیهی برای گریه کردن ما در هنگام دردهای فیزیکی یا احساسی به حساب میآید؟
نتایج نشان داد که گریه کردن هیچ تاثیری بر سطح استرس بدن ندارد و افرادی که گریه میکنند، توانایی تحمل بیشتری در مقایسه با افرادی که گریه نمیکنند، ندارند! در عوض، کسانی که گریه میکنند بیشتر میتوانند ریتم تنفسی خود را کنترل کنند؛ به همین دلیل، شاید حفظ ریتم تنفس در حین گریه نوعی مکانیزم برای آرام کردن افراد باشد
نظرات